„Smakoterapia 3”


AutorIwona Zasuwa

Wydawnictwo: Edipresse

Rok wydania: 2019

 

„W domu, w którym jest spiżarnia, zawsze znajdzie się coś pysznego do jedzenia” przekonuje Iwona Zasuwa, propagatorka zdrowego stylu życia, autorka bestsellerowego cyklu kulinarnych poradników. Do księgarń trafiła właśnie jej najnowsza, trzecia część popularnej książki „Smakoterapia”. Pełno w niej praktycznych rad oraz sprawdzonych przez autorkę przepisów na szybkie i dopasowane do aktualnego stylu życia przetwory do domowej spiżarni. Przyznajcie, że to propozycja w sam raz na nadchodzące urodzajne lato i jesień, prawda?

Inwestycja w zdrowie i przyszłość

„Kiedy tylko pojawiają się obfite i dojrzałe plony, wyrywam z życiorysu kilka dni i poświęcam je na pracę przetwórczą” pisze Iwona Zasuwa. I zachęca, by wygospodarować chwilę naszego czasu na przemianę dojrzewających owoców i warzyw w proste półprodukty, które wypełnią naszą spiżarnię. Dzieli się z czytelnikami prostymi, praktycznymi sposobami na przygotowanie super zdrowych, ekologicznych zapasów nie tylko na zimę. Co ważne w prezentowanej na łamach „Smakoterapii 3” filozofii nie chodzi tylko o przetworzenie letnich smaków, ale o oszczędność czasu przez cały rok podczas codziennego przyrządzania potraw. Dzięki tej inwestycji - obiecuje Iwona, która pracuje od 10 lat na trzech etatach: mamy, artystki i blogerki - nasze gotowanie będzie zdrowe, proste i przyjemne.

Czas i różnorodność

Poznając techniki przetwarzania, jakimi dzieli się na kartach książki autorka, mamy szansę na urozmaicenie diety i uproszczenie wielu skomplikowanych czynności w kuchni. Korzystając z wieloletniego doświadczenia autorki, możemy poznać także pułapki jakich powinnyśmy unikać, by cieszyć się naszymi zapasami bez przeszkód przez długie miesiące. Na prawie 400 stronach znajdziemy także całe mnóstwo inspirujących przepisów. „Smakoterapia 3” to podróż do świata smaku i zdrowia.

- Wiele osób, które zaczynają świadome odżywianie, natrafia na szereg wyzwań. Ta książka jest dla każdego, kto chciałby zacząć odżywiać się i żyć lepiej. Dzielę się z czytelnikami moimi pomysłami na to, skąd wziąć dzisiaj wysokiej jakości produkty, co tak naprawdę jeść oraz - co najbardziej praktyczne - jak przy dużym obłożeniu obowiązkami gotować na co dzień pysznie i zdrowo – mówi Iwona Zasuwa.

Organizacja i satysfakcja

„Smakoterapia 3”, to książka, która pomoże zorganizować spiżarnię! Dzięki niej zawsze będziemy mieć pod ręką małe i duże co nieco: nie tylko drobne przegryzki, smakołyki i przyprawy, ale i także pełnowartościowe posiłki. Przygotowując kilka razy w roku zdrowe domowe półprodukty, mamy szasnę znacząco zminimalizować czas poświęcany na codzienne stanie przy garach. Możemy mieć też pewność, że dzięki „Smakoterapii 3” to, co znajdzie się na naszym na stole, będzie nie tylko smaczne, ale pełne smaku i zdrowia przez cały okrągły rok

O autorce:

Iwona Zasuwa – z zawodu muzyk i pedagog (emisja głosu, sztuka dla dzieci). Na co dzień jedna z najbardziej cenionych na polskim rynku muzycznym chórzystek i wokalistek sesyjnych. Od 21 lat bierze udział w niemal wszystkich projektach muzycznych Kayah. Jej równorzędną pasją jest gotowanie. Mama małego alergika, autorka bloga smakoterapia.pl oraz prowadząca dwóch edycji programów „Ugotuj mi, Mamo” na antenie Kuchni+. Edukatorka żywieniowa, twórczyni warsztatów kulinarnych dla dorosłych „Żyj i jedz zdrowo” oraz Akademii Smakoterapii dla Dzieci. Społeczniczka i zwolenniczka proekologicznego trybu życia, współzałożycielka warszawskiej kooperatywy Smakoterapia, skupiającej odbiorców i producentów zdrowej żywności. Zafascynowana leczeniem za pomocą żywienia naturalnego. Przez internautów nazywana „Królową Kaszy Jaglanej”. Autorka bestsellerowych książek „Smakoterapia” oraz „Smakoterapia 2”.