„Run&Cook. Kulinarny poradnik biegacza”

„Run&Cook. Kulinarny poradnik biegacza”


AutorJagoda Podkowska, Michał Toczyłowski

WydawnictwoFilo

Rok wydania: 2018

Zamierzasz rozpocząć przygodę z bieganiem? A może trenujesz regularnie lub przygotowujesz się do zawodów biegowych? Jeżeli bieganie jest częścią Twojego życia, ta książka jest dla Ciebie. "Run&Cook" pomoże Ci dobrać optymalną dietę na każdy poziom treningowy.

Kulinarny poradnik biegacza podzielony jest na trzy główne części:

  • dla amatorów,
  • osób biegających regularnie
  • oraz dla tych, którzy przygotowują się do startów w zawodach.

Wraz z rosnącym zaangażowaniem w treningi organizm sportowca ma coraz większe potrzeby dietetyczne – od zdrowego odżywiania na wstępnym etapie, przez zapewnienie regeneracji po intensywnym wysiłku, wspomaganie stawów poddawanych ciągłym przeciążeniom, dostarczanie odpowiedniej ilości energii, po wzmacnianie układu odpornościowego, aby lepiej radził sobie z infekcjami. „Run&Cook” będzie z Tobą w każdej sytuacji, dając zarówno solidne podstawy merytoryczne, jak i zaplecze łatwych, efektywnych i przede wszystkim smacznych posiłków.

Chcesz wiedzieć, co zjeść na śniadanie mistrza przed startem w zawodach biegowych? Potrzebujesz bomb antyzapalnych, pobudzających metabolizm i działających przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo? A może brakuje Ci przepisów na smaczne i zdrowe izotoniki? Wszystko znajdziesz w „Run&Cook” z podaną wartością energetyczną i oznaczeniami: danie wegetariańskie, wegańskie i bezglutenowe.

Zatem: Ready, steady, go!

kochambiegacnafestiwalu
kochambiegacwpolsce